Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kraftsamling för turismen

/

Nu gäller det att ta vara på alla goda idéer som gör Söderhamn till en riktigt attraktiv turistkommun.

Det är kommunpolitikern Magnus Svensson (C) som manar till kraftsamling och får stöd av kommunalrådet Sven-Erik Lindestam (S), som planerar ett strategimöte där riktlinjerna för den kommande turistsäsongen och den som väntar 2013.

Annons

Hela Sverige rustar för årets turistsäsong. Det bör även Söderhamn göra, tycker Magnus Svensson (S). Han är inte helt nöjd med hur turistnäringen fungerar i dagsläget.

Först och främst kritiserar han Region Gävleborgs projekt "Nu kör vi".

– Det har pågått i över ett år nu, utan att vi har märkt så mycket av det. Det är mycket skattepengar som har gått dit och många förväntar sig ett tydligare resultat.

Hälsinglands turism fungerar bättre, tycker han.

– Men det är fortfarande svårt att få till ett samarbete mellan Hälsinglands kommuner. Det är fortfarande ett revirpinkande inom kommunerna, säger han.

När det gäller Söderhamns kommun vill han att turistfrågan får hög prioritet, eftersom det är en av de få näringarna som faktiskt växer i små kommuner som Söderhamn.

Nu tycker Sven-Erik Lindestam att det finns en klar riktning och det är skärgårdssatsningen. Men även handeln och kulturella evenemang är något som drar.

Han ser hela Hälsingland som ett begrepp där det är självklart att samarbeta. Inte minst när det gäller hälsingegårdarna.

– Men det är bara vi som har den här fantastiska skärgården, säger han.

Senast i april kommer turismen bli det stora ämnet när kommunstyrelsen har strategimöte, enligt Sven-Erik Lindestam.

Mer läsning

Annons