Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Körde olovligt med kniv - får fängelse

Mannen körde bil påverkad och utan körkort, tankade utan att betala och bar kniv.

Nu döms han till fängelse.

Annons

En 29-årig man från Söderhamn har dömts för flera olika brott begångna under de första månaderna av 2012.

Den 23 januari stoppades mannen när han körde bil i Sundsvall. Det visade sig då att mannen var påverkad av narkotika, och polisen hittade även en tablett iktorivil, som är klassat som narkotika. För detta döms 29-åringen för ringa narkotikabrott.

När bilen söktes igenom hittades en kniv. 29-åringen har hävdat att kniven inte var hans, men tingsrätten anser att han gjort sig skyldig till brott mot knivlagen. Dessutom saknade mannen körkort, varför han även döms för grov olovlig körning.

I februari gjorde sig mannen skyldig till ytterligare två brott. Den 10 februari tankade han på en mack i Västerås för 437 kronor utan att betala. För detta döms han för stöld. Tio dagar senare påträffades han med en kniv vid en bensinmack i Sundsvall. Mannen har erkänt att han hade en kniv, men har hävdat att den skulle användas till tapetsering. Tingsrätten anser inte att det rättfärdigar innehavet, utan dömer honom för brott mot knivlagen.

Mannen döms även för ytterligare två fall av grov olovlig körning. Han har den 12 januari och den 8 mars stoppats när han kört bil utan att ha körkort.

29-åringen ska avtjäna ett två månader långt fängelsestraff.

Mer läsning

Annons