Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsert stöttar flyktingarna

Pingstkyrkan, Missionskyrkan och Svenska kyrkan lägger stora resurser för att stötta behövande.
I helgen fattade Pingstkyrkan beslut om en extra konsert för att stötta flyktingarna.

Annons

Bilden av pojken på stranden i Turkiet har etsat sig fast hos många, för pingstpastor Per Axelsson blev det påtagligt i helgen vid en gudstjänst i Norrtullkyrkan i helgen.

– En flicka låg över axeln på samma sätt som barnet på stranden när pappan gick fram vid barnvälsignelsen framme i kyrkan. Det blev för mycket för mig. Det var många i församlingen som såg det och reagerade. Barnen är så utsatta och de behöver oss, säger han.

Det är också därför pastor Per Axelsson i ett tidigt skede berättar för tidningen om att det i helgen bestämdes att Pingstkyrkan i Söderhamn vill vara med och stötta flyktingarna mer än de redan gör. Senare i höst kommer en konsert att genomföras för att samla in pengar till dem.

– Vi stöttar de som kommer hit, många har det jobbigt innan de vet om de får stanna. De har en oas hos oss, säger Per Axelsson.

Missionskyrkan stöttar redan nu med de resurser de har.

– Vi gör inget extra, vi har redan fullt sjå med situationen i Söderhamn och gör så mycket vi orkar. Det handlar mest om svenskundervisning och allmänt stöd, säger pastor Teta Backlund.

Vid Svenska kyrkan är situationen liknande den hos Missionskyrkan. Inget extra är inplanerat. Stora resurser läggs redan för att hjälpa flyktingar och asylsökare.

– Vi hade en gudstjänst i söndags som riktade sig till en kille från Afghanistan som får avslag efter avslag. Den gudstjänsten riktade sig till honom, men är kopplad till alla asylsökare, säger kyrkoherde Lars Nilsson.

Mer läsning

Annons