Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen missade miljöenkät

Det var 19 frågor som skulle besvaras om kommunens miljö- och klimatarbete. Men inga svar lämnades in från Söderhamn och nu har kommunen ramlat ner från 63:e plats till 273:e plats i kommunrankningen.

Annons

Det var en miss från kommunens miljöutvecklare Margareta Örn-Liljedahl som resulterade i att Söderhamn tappade 210 placeringar i Miljö Aktuells kommunrankning. Varje år delar miljötidningen Miljö Aktuellt ut en miljö- och klimatenkät till alla kommuner i Sverige och sammanställer resultatet till en rankning över "Sveriges bästa miljökommun". Men, Margareta Örn-Liljedahl, som ansvarade för Söderhamns enkät var bortrest och enkäten lämnades aldrig in. Nu rankas Söderhamn bland de sämsta miljökommunerna i Sverige.

– Dessa saker är egentligen prioriterade, men jag var på resa och det är olyckligt att enkäten inte lämnades in i tid, säger Margareta Örn-Liljedahl.

Missen gjorde att Söderhamn hamnade på en 273:e plats av 290 kommuner. Förra året hade Söderhamn en betydligt högre placering i listan. Som bästa Hälsingekommun hamnade kommunen då på en 63:e plats i landet.

Mer läsning

Annons