Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kniven mot strupen för Mousquet

/

Risken finns att Mousquet mister sitt serveringstillstånd. Efter bråk, hot, överfyllda lokaler och olovlig försäljning förordas ett återkallande.

Hoppet står bland annat till den förändring som skett efter Kniven mot strupens insatser.

Annons

Restaurang Mousquet kan mista sitt serveringstillstånd. De har vid ett flertal tillfällen brustit i villkoren som gäller för att servera alkohol. Restaurangen har fått två varningar och en erinran under 2011 och det kan vara skäl nog till att återkalla tillståndet.

Beslut i ärendet kommer att fattas av Direktionen för Kommunalförbundet Södra Hälsingland tisdag den 28 februari.

I sammanställningen som alkoholhandläggare Lisbeth Karlsson gjort framgår att:

• Mousquet i maj inte meddelat att en ny ägare tillträtt i bolaget. Och vid en tillsyn konstaterades en viss oordning i lokalerna och hög berusningsnivå.

• I augusti delgavs krogen en varning efter ett bråk mellan en av delägarna och en annan näringsidkare i kommunen. Delägaren dömdes i december till villkorlig dom och 40 dagsböter för olaga hot.

• Vid en tillsyn i november framgår av en kontrollrulle i kassan att alkoholförsäljning skett efter serveringstidens utgång.

• På juldagen besökte Tillståndsmyndigheten krogen och då fanns cirka 200 gäster i lokalen som har tillstånd för 120. Köket var belamrat med kläder och gick inte att använda. Hygienen på toaletten bedömdes som dålig och fötterna klibbade fast i restaurangdelen.

Skäl till att ett serveringstillstånd kan dras in är bland andra flera varningar och förseelser som inte ses som bagatellartade. Tiden mellan varningarna spelar också in.

Mousquet har lämnat en redogörelse till alkoholhandläggare Lisbets Karlsson där de anger skäl till varför tillståndet inte bör dras in.

Den delägare som dömdes för olaga hot har lämnat bolaget, men han jobbar kvar i verksamheten. Han har överklagat tingsrättens dom och han är beredd att ställa sig helt utanför restaurangen om det krävs.

En av ägarna anger att de har ändrat inriktning och börjat prioritera matgästerna. Hjälp på traven har de fått av tv-programmet Kniven mot strupen.

Ägarna själva tycker att det blivit en märkbar skillnad sedan omgörningen.

- De har rättat till mycket av problemen. Det finns omständigheter som jag inte tagit ställning till. Jag kan eventuellt skicka in fler papper till Kommunalförbundet innan tisdag, säger Lisbeth Karlsson.

Mer läsning

Annons