Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knark i påsar fall för rätten

Mannen hade paketerat narkotikan i flera små påsar. Åklagaren hävdar att den var tänkt att säljas vidare, men enligt mannen hade han ordnat doser åt sig själv.

Annons

I mitten av maj stoppade polisen en bil i centrala Söderhamn. Både föraren och passageraren tycktes vara narkotikapåverkade. Passageraren hade en plastbehållare på sig, och i behållaren fanns sju små plastpåsar med amfetamin. I bilen fanns dessutom ytterligare en påse och ett paket med mer narkotika.

Nu åtalas passageraren, en söderhamnare i 50-årsåldern, för narkotikabrott och ringa narkotikabrott. Totalt handlar det om nära 100 gram amfetamin som han hade i bilen när han greps.

Mannen har erkänt att han har köpt narkotikan. Åklagaren hävdar att mannen tänkte sälja knarket vidare, men mannen nekar till det. Han har sagt i polisförhör att han skulle ha amfetaminet för eget bruk, för smärtlindring. Han har uppgett att han gjorde i ordning småpåsarna för att han själv skulle ha koll på dagsmängden.

Han åtalas även för att ha använt amfetamin och metamfetamin. Mannen dömdes så sent som i mars till sex månaders fängelse för flera brott, men hade inte börjat avtjäna det straffet när han greps. Framöver kommer han att ställas inför Hudiksvalls tingsrätt för sin nya brottslighet.

Mer läsning

Annons