Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klottrade och tömde brandsläckare i garage

Två män från Söderhamns kommun, 51 respektive 46 år gamla, står åtalade för en rad stölder, inbrott och olaga intrång.

Annons

46-åringen ska i december 2011 ha trängt sig in i ett garage på Tägtgatan och där klottrat på väggar i ett trapphus. En pulversläckare hade även tömts på innehåll i garaget. Golv, tak och bilar var täckta med pulver.

En Securitasvakt som patrullerade vid garaget den aktuella natten har berättat att han träffade den misstänkta mannen och en annan man som han inte minns namnet på.

Han ska då ha frågat männen om det var de som klottrat där, men fått till svar att "vad fan, vi är ju över 40 år, inte har vi klottrat heller, det är väl några ungdomar!". Ett vittne har dock berättat att den misstänktes namn fanns klottrat i trapphuset.

För detta tilltag misstänks 46-åringen för olaga intrång samt för skadegörelse. Han har i förhör erkänt brotten.

46-åringen åtalas även för stölder från Tacobaren. Han ska vid två tillfällen i januari i år ha stulit flera flaskor starksprit, bland annat tequila och whisky, därifrån. Han erkänner brott.

51-åringen misstänks för att i mars 2012 ha förstört en glasruta på restaurang Tassili på Kungsgatan i Söderhamn. Han åtalas även för försök till stöld efter att ha försökt stjäla kontanter från Klaverens hus i december förra året.

De båda männen åtalas även för ett gemensamt brott, olaga intrång. De 14 december tog de sig olovligen in i lokaler tillhörande MG Statt i Söderhamn AB. De erkänner brottet.

Mer läsning

Annons