Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klassiska fordon tog över bygdegården

/

En hel drös bilar och motorcyklar samlades utanför Mo bygdegård där Classic motor monday dragit i gång för sommaren.

Annons

Det blev en solig måndagskväll för besökarna när Classic motor monday hölls för andra gången den här sommaren. Mo bygdegård fylldes med personer som var på plats för att visa upp sitt fordon och titta på andras. Bland bilarna fanns Åke Soling och sambon Sylvia Gustafsson. Åke Soling valde att spendera sin födelsedag och första semesterdag på Classic motor monday med deras C6 Corvette från 2009.

– Vi brukar åka lite ibland på sådant här. Det är mycket bilar att titta på och så kan man titta runt och tänka "en sådan vill jag ha nästa gång", säger Åke Soling.

På gungorna i lekparken sitter Jenny Larsson med dottern Natalie Sundkvist, 2 år, och njuter av kvällssolen. De har tagit familjens Volvo PV från 50-talet till evenemanget.

– Vi har nyss varit på PV träff i Bålsta i helgen och nu är vi här. Minst en gång per år brukar vi satsa på att komma hit, säger Jenny Larsson.

Mitt emot Volvon står en Mazda RX-8 från 2004. Bredvid sitter ägare Kjell Enström från Lingbo och äter en matbit från grillen. Han berättar att han haft bilen sen i julas och att den är högerstyrd.

– Det var lite ovanligt att köra, men det är inte så svårt faktiskt. Man vänjer sig, säger han.

Förutom bilar var det också motorcyklar som stod parkerade utanför hembygdsgården. Mitt bland dem befann sig Tomas Bodlund som åkt till Mo på sin adventure motorcykel, en Triumph tiger 800 XC från 2013.

– Att den är adventure betyder att den är bra i dåliga väglag och på grusvägar, säger Tomas Bodlund.

Motorcykeln köpte han helt ny och den här gången tänker han behålla den länge.

– Jag har haft mycket olika maskiner när jag var yngre. Det är ett grundintresse jag haft sedan jag var 16 år. Så tänkte jag att jag skulle passa på innan jag går i pension att slå till på en ny. Det var inte meningen att jag skulle köpa den, men när jag såg den på Stockholmmässan med den militärgröna färgen var det bara att börja räkna i kassan, säger Tomas Bodlund.

Classic motor monday kommer att hållas varje måndag resten av sommaren för entusiasterna att komma tillbaka till.

Mer läsning

Annons