Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karin är Sveriges bästa glasögonbärare

/
  • Karin Pettersson har chansen att åka till New York och bli plåtad av danska supermodellen Helena Christensen.

Karin Pettersson från Söderhamn har utsetts till Sveriges bästa glasögonbärare.

Vinsten var att få åka till London för att bli fotograferad och representera Sverige i den nordiska finalen.

Annons

Karin Pettersson, 23 år från Söderhamn men bor i Norrköping, vann titeln Sveriges bästa glasögonbärare i tävlingen som glasögonföretaget Specsavers anordnar varje år.

Alla som ville kunde skicka in en bild på sig själv med glasögon via Facebook. Sedan var det upp till svenska folket samt en jury att rösta på sin favorit. De tio bästa fick åka till Stockholm där Sveriges bästa glasögonbärare korades.

Vinnaren, alltså Karin Pettersson, åkte sedan till London för att fotograferas och tävlade mot de andra finalisterna från de nordiska länderna.

- London var fantastiskt, vi fick smink och hår fixade av proffs. Glasögonen fick vi inte välja själva, från början var jag lite tveksam till de blå bågarna men det visade sig i resultatet att kontrasten blev lyckad. Men jag tror inte att jag skulle bära dem i vanliga fall, säger hon.

Det återstår att se vem som vinner den nordiska finalen. Den får äran att åka till New York och bli fotograferad av den danska supermodellen Helena Christensen.

- New York har alltid varit en dröm, så såklart skulle det vara jätteroligt att vinna. Men jag är väldigt tacksam över att just jag fick möjligheten att åka till London.

Mer läsning

Annons