Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Juldags för luciapengarna

/

På tisdagen började diakonin dela ut de 100 kassar livsmedel som Söderhamns Lucia dragit in pengar till. Maten ska förgylla tillvaron under julen för familjer som har det svårt ekonomiskt.

Annons

Diakonin på Mariagården har bråda dagar. De arbetar med att hjälpa människor som har det svårt. Stödet består bland annat av matkassar med basvaror som diakonin under hela året delar ut till behövande. Till julen blir det extra svårt och då kommer luciapengarna från Odd Fellow väl till pass.

20 hushåll får hjälp att krydda julupplevelserna med traditionell julmat. Varje hushåll får fem papperskassar med allt som hör julen till, som julskinka, vörtlimpa, julmust, pepparkakor och choklad men också vanligare livsmedel.

– Tanken har varit julmat men det blir också annat som frukostflingor och toalettpapper. Julen sätter mer press på hushållsekonomin, säger diakonen Tina Sahlin.

Tillsammans med sina kollegor tog hon i går emot de 100 papperskassarna från Odd Fellow och började dela ut dem redan samma dag.

Bland några av matkassarna fanns också leksaker och kläder. Det är gåvor som kommer privatpersoner och församlingen men också via insamlingar från föreningar och evenemang till förmån för behövande.

Aldrig har Odd Fellow fått in så mycket pengar till jul som i år.

– Vi har tagit upp kollekt efter varje möte och det har gett en del, men mest drog vi in på årets Lucia, säger Stig Östlin, Odd Fellow.

Förutom matkassarna har Odd Fellow skänkt 4 000 kronor var till kvinnojouren Stöttan och barnkolonin i Mo samt köpt julgåvor till ensamkommande flyktingbarn.

Mer läsning

Annons