Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag har inte ens kört moped"

/

Socialnämndens ordförande Mattias Benke håller just nu på att ta körkort, vid 43 års ålder. Söderhamns-Kuriren ringde upp för att kolla hur det går.

Annons

Du är 43 år nu, varför vill du ta körkort?

– Jag ska få barn. Det är den stora orsaken. Men jag har tänkt på det här i många år. Jag kommer behöva pendla till Hudiksvall framåt hösten.

Hinner du i tid till hösten?

– Jadå. Ni kan få följa med på uppkörningen om ni vågar.

Hur går det med övningskörningen?

– Det rullar på nu och jag har hållit på ett tag. Jag försöker köra lite varje dag. Men jag är 43 år nu så det är svårare när man är äldre. Jag kör med min hustru och kompis som är handledare. Ska vi åka någonstans är det jag som kör.

Vad skiljer dig från andra övningskörare?

– Jag tänker mycket mer på risker än vad yngre gör. Körskoleläraren brukar säga att jag tar det väldigt lugnt. Jag har inte kört någonting tidigare, inte ens moped. Så jag är en riktig nybörjare. Dragläget satt på en gång. Första veckan i maj tog jag min första körlektion. Sen var det pang-tjong ut på vägen.

Vad är svårast?

– Att man inte kopplar ur vid rätt tidpunkt. Sen har jag väl fått en del motorstopp men det händer alla. Det kan också vara svårt att lära sig hur ska man hålla sig på en mindre väg. Sådant där tar tid att lära sig. Övning ger till slut färdighet.

Mer läsning

Annons