Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ja till rivning av vandrarhem

/

Vandrarhemmet på Hällåsen, även kallat Lilla hotellet, är i mycket dåligt skick. Nu säger kultur- och samhällsservicenämnden ja till att riva eller sälja byggnaderna.

Annons

Det handlar om tio hopsatta baracker på Hällåsen där både taket, grunden och väggarna är mycket slitna. Kultur- och samhällsserviceförvaltningen har föreslagit att riva vandrarhemmet, alternativt sälja det. En rivning uppskattas kosta 150 000 kronor, men eftersom vandrarhemmet består av moduler så det är möjligt att forsla bort. En renovering skulle kosta mer än 700 000 kronor, vilket anses vara för kostsamt.

Läs också: Kommunen vill riva vandrarhem

– Det har pratats ett tag om det här, men inte funnits underhållspengar avsatta i budgeten. Det smidigaste vore om någon var intresserad av att köpa det på plats. Det duger inte till boendestandard, men man skulle kanske kunna ha det som jaktstuga eller lager, säger Stig Nordgren (V), ordförande i nämnden.

Barackerna hyrs i dag av Söderhamns simsällskap och används sällan. Håkan Jönsson i föreningen har tidigare sagt att det är synd att kommunen låtit boendet förfalla, och det finns ett behov av boenden på Hällåsen. Stig Nordgren i nämnden håller med om att andra typer av boenden kan vara en bra idé för områdets utveckling, men just nu är det ingen fråga som nämnden driver.

Avtalet ska avslutas med simklubben och kommer att löpa ut den sista mars 2016. En eventuell rivning skulle bekostas av nämndens investeringsmiljon.

Mer läsning

Annons