Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte helt rent vid Stugsundsudden

Förra veckan fick Henrik Olsson, kommunens verksamhetsledare för skärgårdsenheten, en rapport om att Stugsundsudden skulle vara rensad efter vinterns saneringsarbete.

Trots detta stötte båtägare på problem i farleden under valborgshelgen.

– Tydligen är det fortfarande inte helt rent, säger Olsson.

Annons

I helgen som gick fick Anders Thorén problem när han passerade Stugsundshålet, den smalaste delen av farleden. Dessförinnan hade två andra båtägare råkat ut för samma sak.

– För ett par veckor sedan hörde vi om en kille som kört på någonting i Stugsundshålet. Då kontaktade jag projektledaren för saneringen och frågade om statusen, säger Henrik Olsson.

Under vintern har entreprenören för saneringen av Stugsundsudden haft så kallade länsar i vattnet. Dessa skulle förhindra att gifter från saneringen hamnade i vattnet och förankrades med bojar. Henrik Olsson misstänker att det är rester från det arbetet som nu fastnat i båtarnas propellrar.

– Efter incidenten före påskhelgen var man ute och plockade in allting och rapporten av det arbetet fick jag i början av förra veckan. Allting skulle vara borta förutom två synliga bojar. Så jag trodde att allt var frid och fröjd.

Under måndagen tog Henrik Olsson kontakt med Per Dahlstrand, projektledare för saneringen.

– Jag pratade med Dahlstrand här på morgonen och han skulle kolla upp det här. Det är någonting som ligger kvar i vattnet, om det nu är kättar eller bojar eller någonting annat. Nu hoppas jag att man hinner ta upp allt skrot så att fler slipper få sina propellrar förstörda, säger Olsson.

Mer läsning

Annons