Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insamling fick fart på Facebook

/
  • Laila Lindberg och hennes Facebookvänner samlade in pengar till busskort åt asylsökande mammor.

Laila Lindberg och några Facebookvänner reagerade och agerade. En insamling senare får några asylsökande mammor nya busskort.

Annons

Laila Lindberg, som i sitt arbete som lekpedagog hjälper asylsökande barn att bearbeta hemska upplevelser, var en av många som reagerade när Migrationsverket beslöt att standardisera sitt arbete och dra in gratis busskort till asylsökande in i Hälsingland.

Hon diskuterade det med sin Facebookvänner och snart var en insamling igång.

– Det blev en liten kupp. Det känns gott i hjärtat att hjälpa till när man märker att det finns medmänniskor som vill väl, säger Laila Lindberg.

Tre busskort landar i brevlådor i Ljusne under tisdagen. Mammorna som får busskorten kan därmed ta sina barn till Laila Lindbergs lekterapi. Lek- och specialpedagogen ser insamlingen som en solidarisk framgång, men hon hoppas nu att Migrationsverket ändrar sig angående busskorten.

– Jag förstår att vi alla jobbar utifrån våra uppdrag och att de gör vad de ska. Men med min kunskap ser jag det som en samhällsinvestering att hjälpa de här barnen att gestalta svåra händelser.

Mer läsning

Annons