Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inkassokrav för Ljusnebadet

Sommaren för Ljusnebadet regnade bort.
För Söderhamns kommun resulterade detta i ett inkassokrav från Justitia på över 23 000 kronor.

Annons

- Vi har betalat räkningarna åt föreningen, nu är det upp till politikerna att ta ställning, säger kommunens driftchef Mats Hedman.

Trots en upprustning av Ljusnebadet för 100 000 kronor fortsätter de ekonomiska problemen. Den blöta sommaren innebar att man tappade 50 000 kronor i uteblivna intäkter.

Nu visar det sig att styrelsen för Ljusneortens badförening valde att lösa problemet kortsiktigt genom att strunta i att betala elräkningarna.

Istället har ett inkassokrav på 23 321 kronor hamnat på tekniska kontorets bord. Därutöver har Fortum skickat en sluträkning på 4 642 kronor.

- Vi har betalat räkningarna, men det känns inte bra att kommunen hamnat hos Justitia, säger Mats Hedman.

Anledningen till att inkassokravet hamnade hos kommunen är att abonnemanget stod skrivet där. Enligt Mats Hedman lovade föreningens kassör Lennart Gard dyrt och heligt att de skulle ta över ansvaret för fakturorna, men så blev inte fallet.

- Det vi kommer att göra nu är att kräva tillbaka pengarna av badföreningen. Betalar de inte blir det politikernas sak att ta ställning till hur de ska gå vidare med Ljusnebadet, säger han.

Själv har inte Lennart Gard någon annan förklaring än att sommaren inte blev vad man förväntande. När pengarna inte fanns kunde de inte betala räkningarna.

- I början av sommaren betalade vi, sedan gick det inte längre.

Du hade gett kommunen ett löfte om att föreningen skulle överta abonnemanget, varför gjorde ni inte det?

- Det blev aldrig av, jag hade väl inte tid helt enkelt.

Men enligt Gard ska badföreningen betala sin skuld på det ena eller andra sättet. Endera får de gå in med privata pengar, eller så får de ansöka om ett tilläggsanslag hos kommunen.

Mer läsning

Annons