Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga intresserade av Ljusne ishall

På tisdag är det dags för Ljusne ishall att säljas. Om inga andra intresserade dyker upp hoppas S/L hockeys ledning att kunna köpa idrottsanläggningen av sig själva.

Annons

På tisdag ska S/L hockeys hemmarink Ljusneborg säljas på exekutiv auktion. Detta på grund av att idrottsanläggningens ägare Ljusne AIK under 2,5 års tid har ådragit sig över 800 000 kronor i skatteskulder.

Mycket tyder på att det blir hockeyklubben S/L hockey som själva köper arenan från Ljusne AIK.

Det kom inga intresserade köpare på visningen den sjunde juni och inga intressenter har hört av sig till Kronofogden. Allt tyder på att de enda som är intresserade av att köpa Ljusneborg är S/L hockey.

– Vi hoppas på att kunna lösa problemen på tisdag. Vi har fått ihop lite pengar. Men vi vet inte hur mycket folk som kommer och hur mycket pengar de har med sig. Vi har ambitionen att köpa tillbaka hallen, säger Tommy Berglöf, ordförande i S/L hockey.

Ljusne AIK är på flera sätt en vilande förening. Den saknar styrelse och inga revisorer har granskat ekonomin under de senaste tio åren. Det är i stället S/L hockeys ordförande Tommy Berglöf och kassör Lennart Gard som skött ekonomin.

I princip innebär detta att de kan komma att köpa Ljusneborg av sig själva på tisdagens exekutiva auktion.

– Förutsatt att det är två skilda föreningar, alltså olika juridiska personer och godkända som sådana kan de göra så, säger Marcus Wågström, chef för Kronofogdens försäljningsteam i Falun.

Mer läsning

Annons