Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inbrottstjuv greps med nötter i fickan

En 49-årig man misstänks ha gjort sig skyldig till en rad brott runt om i Söderhamn under helgen.
Till sist kunde mannen gripas på bar gärning och togs då med till polisstationen för tillnyktring.

Annons

Stöldturnén inleddes under fredagseftermiddagen då personal på Ica Alen såg hur den 49-årige mannen smög ner en påse med nötter i sin ficka. Personalen följde efter mannen och då han passerade kassan utan att betala ingrep man mot det misstänkta snatteriet.

Tidigt på lördagsmorgonen larmades sedan polisen till Norrtullskolan efter att vittnen sett en obehörig person i byggnaden. Men när patrullen anlände till skolan hade den misstänkte personen redan hunnit lämna lokalerna. På okänt sätt ska polisen ändå ha lyckats knyta den 49-årige mannen som misstänkt för inbrottet, enligt en upprättad polisanmälan.

Läs också: Elevdatorer stulna på Staffangymnasiet

Redan fyra timmar innan polisen larmades till platsen hade Norrtullskolan drabbats av ett tidigare inbrott. Någon okänd person ska då ha tagit sig in på skolan genom en dörr som inte hade gått i lås. Enligt polisens rapport ska en papperstuss ha suttit fast i låset och på så sätt förhindrat dörren från att gå i lås.

Efter helgen upptäcktes att mellan åtta och tolv datorer hade försvunnit från skolan.

På lördagskvällen drog sedan inbrottslarmet hos Söderhamns friskola i gång. När polisen kom till skolan i Vågbro kunde man konstatera att en fönsterruta på skolans baksida hade krossats. I lokalerna kunde man även säkra ett skoavtryck som skulle komma att visa sig bli användbart bara några timmar senare.

Läs också: Glatt besked för friskola

Strax efter midnatt larmades nämligen väktare till pizzerian Aspendos i Söderhamn, där en glasruta hade krossats i restaurangens entrédörr. I samband med inbrottet kunde den 49-årige mannen gripas med nystulna öl- och vinflaskor på sig. Vid en närmare kontroll av mannens skor visade sig sulan stämma överens med det skoavtryck som tidigare hade hittats på Söderhamns friskola.

Mannen togs med till polisstationen där han fick läggas in för tillnyktring. Efter förhör sattes mannen på fri fot men är fortsatt misstänkt för att ha gjort sig skyldig till ett flertal brott.

Mer läsning

Annons