Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inbrott i replokaler på Flygstaden

/

Studiefrämjandets replokaler på Flygstaden utsattes under natten mot lördagen för ett inbrott.

För bandet Sudden voltage försvann prylar för ett värde av 45 000 kronor.

– De verkar kunna sina saker, för det var bara det dyraste som stals, säger bandets sångare Marcus Myllers.

Annons

Inbrottet uppdagades när ett av banden som använder lokalerna kom för att spela på lördagsförmiddagen. Dörrarna var uppbrutna och mängder av instrument och annan musikutrustning var stulet.

– Det är bandens egna saker, hur mycket som helst. Gitarrer, ljudanläggningar, mikrofoner, pedaler. Det här är jättejobbigt för många, framför allt för de som är 18 år och har kämpat som fan för att kunna köpa sina prylar, säger Bror Törnell, musikhandläggare på Studiefrämjandet.

Totalt är det tre band som är drabbade, men tjuvarna har försökt bryta sig in i fler lokaler.

– Man blir förbannad, det är så respektlöst. Det ställer till det väldigt mycket för banden, innan det är utrett med försäkringar och vad som gäller där.

Under helgen flödade inläggen på Facebook, där de drabbade lade upp bilder och listor på det som stulits. Marcus Myllers, sångare och gitarrist i bandet Sudden voltage, gjorde samma sak. Bandet blev bland annat bestulet på två gitarrer, gitarrtoppar, PA-mixer och en mängd pedaler.

Han vittnar också om att tjuvarna visste vad man var ute efter. Saker med högt värde är borta, medan instrument och tillbehör av mindre värde lämnades kvar.

– Det handlar om nära 45 000 i värde så det är inte direkt skitkul. Ilska var det första som slog mig, därefter en rejäl besvikelse. Man blir förbannad.

Mer läsning

Annons