Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Igång i kväll om vi har tur"

/
  • Peder Österberg plaskar på bandyisen efter strömavbrottet på onsdagen. På fredagen tändes hoppet om att isen skulle kunna räddas.

Elektriker jobbar hårt för att få ingång ställverket på Hällåsen och därmed rädda bandyisen.

Annons

På onsdagskvällen brann en strömbrytare i ett ställverk på Hällåsen och stora delar av idrotts- och motionsanläggningen stod utan ström. För isarna – ishockey i hallen och bandy ute på arenan – innebär det att aggregaten inte kan kyla och de smälter.

Se också: Fortsatt strömavbrott - isen smälter

Mest prekärt är det för bandyisen, med tanke på att den just spolats upp och att linjerna skulle dras på fredagsnatten. Broberg har hemmapremiär den 4 november.

– Vi jobbar för fullt och med stor tur kanske vi kan starta i kväll (fredag), säger Tony Larsson, driftsansvarig för Hällåsen.

Kommunen, entreprenören Elia och två specialfirmor trängs i det lilla ställverket, där man har isblästrat, bytt brytare och säkringshållare och bytt stora säkringar.

– För hockeyhallen är det inga problem, isen är mjuk men ute på bandyplanen är det värre. Där är gruset framme. Kärnan är kvar, men där får vi i stort sett börja om, säger Tony Larsson.

Det innebär nattjobb framöver, då blidvädret inte är optimalt för isspolning dagtid. Ett par dygn tar det att få is att bygga vidare på och Tony Larsson tror tiden räcker för att Broberg ska kunna skrinna ut på Hällåsen arena för premiärmatch hemma den 4 november.

– Så ska det absolut kunna bli. Har vi en jäkla tur så kan vi börja spola redan i natt (fredag).

Se också: Uppesittarkväll var succé - se reprisen

Läs också: Matchguide inför elitseriepremiären

Mer läsning

Annons