Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyresgäster flyttar från Sandarnehus

/

Miljöinspektörens kontroll av fastighetsbolaget Flanks lägenhet visar att ventilationen är undermålig och en "olägenhet för människors hälsa". Nu flyttar en hyresgäst och en till är på väg bort.

– Vi har tröttnat nu, säger hyresgästen Monica Pajari.

Annons

Ungefär en månad har gått sedan det extrainkallade mötet där hyresvärd, hyresgäster och Hyresgästföreningen diskuterade läget för lägenheterna på Bläckhornsvägen. Men enligt hyresgästen Monica Pajari kvarstår problemen och nu har hon tröttnat.

– Det har inte hänt ett dugg sedan sist. Min granne flyttar nu och det tänker jag också göra.

Förnyade klagomål ledde till att kommunen skickade ut miljöinspektören Anders Bergqvist för att kontrollera en av lägenheterna. I sin rapport skriver han att det är anmärkningsvärt att det saknas fungerande ventilation i lägenheten.

Miljöinspektör Anders Bergqvist avslutar rapporten med ett krav på att hyresvärden ska förklara hur ventilationsproblemen i fastigheterna på Bläckhornsvägen 6 och 10 ska åtgärdas. Och det svaret ska kommunen ha innan den 20 januari.

Hyresvärden Ulf Flank tycker det är tråkigt att hyresgästerna ska flytta men oroar sig inte över miljöinspektörens dom.

– Det där är enkelt att fixa. En halvtimmes jobb sedan är allt frid och fröjd. Vi kände inte till att ventilationen var i det skicket, säger Ulf Flank.

Vid mötet för en månad sedan lovade hyresvärden att ytterdörrarna skulle bytas ut innan jul. Det har inte påbörjats, men Ulf Flank hävdar att dörrarna köpts in och att arbetet ska komma igång efter nyår. Men det allmänna skicket på lägenheterna oroar Monica Pajari.

– Elektriciteten drogs in i de här husen på 1980-talet. Jag tror de är brandfarliga så jag sover oroligt om natten med ett öga öppet. Jag vill härifrån, säger hon.

Mer läsning

Annons