Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyran för badföreningen i Ljusne kan sänkas

/

En sänkning av hyran för inomhusbadet i Ljusne är möjlig, men inte genom hyresbidrag, enligt Stig Nordgren (V), ordförande i kultur- och samhällsservicenämnden.
– Men badföreningen ska inte bli lidande av att det har brunnit, säger han.

Annons

Tidigare i veckan berättade vi att Ljusne badförening protesterar mot hyreshöjningen för bassängen i den nybyggda idrottshallen i Ljusne. Om hyreskostnaderna dubblas till den preliminärt uppskattade summan på 250 00 per år, så har de inte råd att vara kvar. Men enligt Stig Nordgren finns det möjlighet att sänka hyran genom att fler är med och betalar den.

– Absolut, det gör det! Och det är det tjänstemännen tittar på nu. Majoriteten i nämnden (v, mp och s) vill att badet ska vara öppet, och att det ska drivas av en förening, privatperson, entreprenör eller företag. Exakt vad hyran blir är inte klart, men det blir ett dyrare kvadratmeterpris för att man bygger om. Men badföreningen ska inte bli lidande av att det har brunnit, säger Stig Nordgren.

Som vi tidigare berättat fick tjänstemännen på kultur- och samhällsserviceförvaltningen i uppdrag i våras att utreda vad den faktiska kostnaden för driften av badet blir och ta reda på om det finns fler föreningar eller företag som är intresserade av att bidra med finansiering. Ett annat alternativ är att Stenbergaskolans elever skulle använda bassängen och i sådana fall skulle en del av den totala hyreskostnaden betalas ur barn- och utbildningsnämndens kassa.

Kan det bli aktuellt med hyresbidrag till badföreningen?

– Nej. 1997 bestämde kommunen att ett antal kommunala bad skulle läggas ner, bland annat inomhusbadet i Ljusne. Därför kan inte kommunen gå in och subventionera Ljusne rakt av om inte också de andra baden blir det, säger Stig Nordgren.

Vad händer nu?

– Ärendet ligger hos tjänstemännen för utredning. Jag hoppas att vi får svar snart, för i oktober lär vi försöka rulla i gång badet.

Läs mer:

Badförening protesterar mot höjd hyra

Dyrt för förening att driva badhus

Mer läsning

Annons