Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur ful är jazzparken?

/

Jazzparken är ingen vanlig park. Den är ett konstverk. Många tycker att den är ful, och några kräver en folkomröstning om parkens existensberättigande.

Annons

Konstverket skapades av landskapsarkitekten Anders Mårsén och konstnären Ebba Matz på den plats där den yviga och lurviga Apoteksparken hade funnits i decennier.

Jazzparken skulle symbolisera något annat och ligga där som en steril platta, dekorerad med lampljus som skulle strila upp från underjorden genom blåa glaspärlor i tallriksstora glasgluggar som grävts ner i marken.

Nu är glasgluggarna igensotade. Det kommer inget ljus längre. Den sterila, ljusa beläggningen är kontaminerad av vinterns grus, skräp, mossa och lite ogräs.

Rolf Hofsten (SPI) har skrivit en motion och krävt en folkomröstning om parkens framtid. I går togs motionen upp av kommunstyrelsen – och man sa nej till detta. En folkomröstning är aldrig bindande utan bara vägledande för politikerna i kommunfullmäktige. Dessutom skulle det bli dyrt. Minst 100 000 kronor kostar det att administrera en folkomröstning och det är för mycket, tyckte man.

Mer läsning

Annons