Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon ska vara med i Atleterna

/

Handbollsprofilen Linnéa Elfström Schederin från Söderhamn är en av deltagarna i SVT:s program Atleterna.
– Jag är jättetaggad på att programmet ska visas, säger hon.

Annons

Strands tidigare stjärna Linnéa Elfström Schederin berättar att det var en av hennes tidigare lagledare i Strand som tipsade henne om att söka till Atleterna.

– Han tipsade mig eftersom han visste att jag tidigare sökt till Gladiatorerna. Så jag sökte och fick komma på diverse olika uttagningar och fystester där de testade smidighet, styrka och uthållighet, berättar 22-åringen.

Sedan kom beskedet: Linnéa var uttagen. Det är andra säsongen som SVT sänder programmet som går ut på att 16 deltagare, både kvinnor och män, får mäta sina krafter tillsammans i atletiska utmaningar. Förra säsongen handlade det bland annat om grenar som stavhopp, frisim, kulstötning och bågskytte. Linnéa får inte avslöja för mycket om programmet, men några ändringar jämfört med förra säsongen blir det och det är inte helt säkert att det blir samma grenar den här gången.

Hur har du förberett dig?

– Jag la om min träning väldigt mycket, från att köra mycket styrka och byggning på gymmet inriktade jag mig mer på uthållighet och explosivitet.

Fanns det någon gren som du kände dig speciellt nervös inför?

– Nej, faktiskt inte. Jag gillar ju utmaningar och njöt lite grand av den här pressen att lära sig saker på väldigt kort tid.

Hur var det annars under inspelningen?

– Det var kul. Man hamnade verkligen i den här bubblan, man lever tätt inpå varandra under så lång tid. Sedan när det är tävling är det blodigt allvar för mig. Man tävlar mycket mot sig själv, för mig handlar det väldigt mycket om det mentala.

Första avsnittet sänds snart, den 22 augusti. Hur känns det?

– Det känns jättekul. Jag har gått och väntat på det, det var påfrestande att inte få säga något. Jag är jättetaggad på att programmet ska visas.

Om du vinner vill du att pengarna går till Söderhamn-Ljusne HC. Varför valde du den föreningen?

– Det är en liten by men de driver hockeyverksamheten passionerat. Jag vill att den ska rulla på så bra som möjligt och ge ungarna bra förutsättningar. De har också ambitionen att bygga ut hallen för att skapa rum att bo i. De vill hålla i cuper och kunna ta in folk utifrån men det finns inget boende, så det kändes som ett väldigt bra val.

Vad händer annars då?

– Jag flyttade faktiskt ned till Stockholm i går. Jag har ju fått tvåårskontrakt med Spårvägen och har fullt upp med att installera mig.

Mer läsning

Annons