Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon satsar på butik i Jonskär

/

Det ligger långt från centrum och den lilla gårdsbutiken kan inte direkt skryta med stora butiksytor.

Trots det valde Malin Karlsson att slå upp portarna för Designtorpet i Jonskär.

Annons

Malin Karlsson kunde ha valt en bättre helg för invigningen av sin nya butik. Men trots att regnet vräkte ner hittade en del kunder ut till premiäröppningen av gårdsbutiken i Jonskär, varav några från Uppland och norra Hälsingland.

– Jag hade en liten smygpremiär i onsdags också och då var det väl 40 stycken här ungefär. Det var roligt, säger hon.

Utbudet beskriver hon som lantlig heminredning och i butiken går färgerna i vitt. Verksamheten startades för nästan precis ett år sedan. Då som nu utgörs grundpelaren i företaget av homepartyn, där Malin Karlsson åker runt och visar upp sitt utbud.

– Det är det jag tjänar mest på, jag har mycket i Söderhamn och en hel del i Iggesund, Bollnäs och Hudiksvall.

För att bredda verksamheten öppnade hon en webbshop och beställningarna började droppa in. Emellanåt kom kunder ut till henne för att köpa direkt från lagret och då väcktes också tanken att använda en av gäststugorna på gården som butik.

– Det var lika bra att plocka upp så att jag kunde visa vad jag har, det är lite enklare än att kolla på varorna i kartonger.

Och i helgen var det alltså dags för premiär. I lilla Jonskär, en bra bit från centrum där de flesta butiker trots allt väljer att etablera sig.

– Det finns ganska mycket permanentboenden här ute, det är en hel del genomströmming till Skärså och det är ganska mycket sommargäster. Och sen är det kul att det händer någonting i Jonskär också, säger Malin Karlsson.

Mer läsning

Annons