Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemlig gäst när klassrummet byttes mot naturen: "Blev ett stort jubel"

"Där är han!". Tredjeklassarna på Stentägtskolan i Söderhamn fick en minst sagt speciell lektion när eleverna gästades av OS-mästaren och SM-kungen Anders Södergren.

Annons

Minst en dag i veckan försöker lärarna på Stentägtskolan i Söderhamn flytta ut lektionerna från klassrummet till naturen. Där sätter egentligen bara fantasin gränser och under en förmiddag hinner eleverna med lektioner i så väl engelska och svenska som matematik och No. Dessutom får de röra på sig.

– Vi lär med hela kroppen och då fastnar det i knoppen. Eleverna kan lära sig på olika sätt, både inne och ute, och det tycker vi är jätteviktigt, säger Pia Birgersson.

Läs också: Bygget på Stentägtskolan försenas

Hon är lärare för årskurs tre som oftast går ut i skogen med två klasser på sammanlagt 48 elever. Utomhus delas sedan eleverna in i fyra grupper och får jobba med olika ämnen på lika många stationer. Men just den här dagen kom att skilja sig från lektioner när plötsligt skidstjärnan Anders Södergren dök upp bland träden.

– Vi har börjat med en grej som vi kallar för grej of the day där vi tar upp en speciell sak i veckan och presenterar för barnen. Eleverna får först en ledtråd och får sedan ta reda på fakta när vi avslöjat ämnet. Det blev ett stort jubel när de fick höra Anders Södergrens namn, säger läraren Åsa Boberg.

Läs också: Skidstjärnan utmanar söderhamnarna: "Nu har man chansen"

Besöket från Anders Södergren var populärt bland eleverna som var snabba att ta selfies med skidesset.

Nu behövde aldrig skidesset visa upp sina kunskaper i skolämnen som matematik och engelska. Däremot fick Södergren snöra på sig joggingskorna och hänga med de snabba eleverna över stock och sten i jakten på den snabbaste tiden.

– Jag tycker att det är jättekul att inspirera barn och de här eleverna var verkligen jättetaggade. Det är kul att de har den här typen av undervisning, en bra idé som jag tror mycket på, säger Anders Södergren.

Från elevernas sida var besöket av den tidigare OS-mästaren väl uppskattat.

– Det här är jätteroligt och det är kul att få träffa honom, pustar Magda Stagård efter att ha sprungit i mål.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning