Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hårdare straff för sexförbrytare

/
  • Aron Modig, 25, flyttade från Söderhamn för snart tio år sedan. Nu blir han politiker på heltid efter att ha valts till ny ordförande för Kristdemokraternas Ungdomsförbund, KDU.

- Hårdare straff för vålds- och sexualförbrytare. Total valfrihet inom barnomsorgen. Kristdemokraterna ska rädda sig kvar i riksdagen med profilfrågor, anser ny KDU-ordförande.

Annons

Söderhamnsbördige Aron Modig, 25, valdes på fredagen till ny ordförande för Kristdemokraternas Ungdomsförbund, KDU. Han lovar att inleda sitt nya politiska uppdrag med en rivstart redan på måndag.

- Det finns en del att göra. Vi har två uppgifter att ta itu med. Det handlar dels om att stärka organisationen, aktivera våra cirka 4 500 medlemmar – och värva fler, säger han på telefon från KDU:s riksmöte i Eskilstuna.

• Och den andra uppgiften?

- Vi ska stötta moderpartiet. Det ser inte så ljust ut, säger Aron Modig om KD som ligger i farozonen för att hamna utanför riksdagen vid nästa val, 2014.

Han tror att det finns två områden där KD kan profilera sig som borgerligt parti, men ändå med egna hjärtefrågor: familje- och rättspolitiken.

- Jag tror på hårdare straff för vålds- och sexualförbrytare. Brott mot människor bör straffas hårdare än exempelvis ekonomisk brottslighet, säger han.

Inom familjepolitiken:

- Total valfrihet för föräldrar. Det bör införas en barnomsorgspeng på samma sätt som för skolan. Alla betalar skatt, men det är bara de som får en plats inom barnomsorgen som får något tillbaka, säger Aron Modig.

Mer läsning

Annons