Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här får 7-årige Oskar sin stora dröm uppfylld – att flyga riktig helikopter

Helikoptern som flög över 7-årige Oskar Ramströms huvud var något av det häftigaste han hade sett. Och med tidningens och piloten Arne Lindings hjälp fick han chansen att bocka av en av sina stora drömmar på önskelistan.

Annons

Mitt under långloppsracet på Helsinge motorstadion bröts plötsligt racingbilarnas motorljud av ett ljud från ovan. 7-årige Oskar Ramströms blick slets direkt från de sladdande bilarna till en helikopter som höll på att landa i närheten.

– Det är första gången i livet som jag har sett en riktig helikopter, det var riktigt häftigt, berättade han för Söderhamns-Kurirens reporter på plats.

Läs mer: Med fullt ställ i över 100 varv – nu drar 9-timmarsracet i gång

När helikopterpiloten Arne Linding, som var den som landade på Flygstaden, läste artikeln bestämde han sig för att göra något för den motorintresserade grabben. Med tidningens hjälp fick Arne kontakt med Oskars föräldrar och bjöd med honom på en flygtur över Söderhamn.

– Jag gör det som jag fick gjort mot mig när jag var liten. Har jag möjligheten så kan jag ge honom en dröm som går i uppfyllelse, säger Arne Linding.

För Oskars del rådde det ingen tvekan om vad svaret på inbjudan skulle bli. Och när dagen för helikopterturen väl var inne var det en nervös 7-åring som klev ur bilen och sprang fram till helikoptern.

– Jag har studsat runt i hela huset hemma. Det känns lite pirrigt men bra, säger Oskar Ramström.

Läs mer: Här lyfts jättemasten på plats – följ med i helikoptern

Efter att hjälpt Arne Linding att inspektera helikoptern var det dags att ta plats i cockpit och spänna fast säkerhetsbältet. Och med filmkameran i sin hand dokumenterade Oskar varje minut av sin drömresa över Söderhamn och dess skärgård.

– Jag blir varm. Att det finns människor som tar sig tid till att göra sådana här saker, det betyder enormt mycket. Både för oss och för Oskar, säger mamma Jenny Ramström medan helikoptern försvinner över trädtopparna.

Flygturen blev en upplevelse som Oskar sent kommer att glömma. Och när helikoptern väl landat på marken igen var det en glad grabb som kunde bocka av en punkt på sin lista över drömmar.

Läs mer: Se Arnes monsterbygge "Krokodilen" – byggd på bilar, snöslungor och pansarvagnsmateriel

Till sommaren har Arne Linding dessutom lovat att försöka uppfylla ytterligare två drömmar på Oskars önskelista. Då ska han få åka rallybil och samtidigt få vara stuntman när Arne kör på två hjul – med bil.

– Det kommer att bli kul. Jag blir alldeles tårögd, säger Oskar Ramström och ger Arne Linding en varm kram.

Mer läsning