Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Han såg bara svart"

Lärare som försökte sära på två elever från Bergviksskolan blev knivhuggen i armen.

– Han såg bara svart och fortsatte att vifta med kniven, säger läraren.

Annons

Bråket mellan eleverna började med en ordväxling under lektionen. När lektionen var slut eskalerade ordväxlingen till ett slagsmål. Läraren gick emellan för att sära på eleverna och försökte sedan lugna ner den aggressiva eleven.

– Jag försökte lugna ner honom men det gick inte, och då gick han på mig i stället. Han sade att jag inte skulle lägga mig i och att jag skulle få stryk, säger läraren.

Situationen lugnade så småningom ner sig och läraren trodde att situationen var utagerad.

– Jag började plocka ihop efter lektionen och tänkte skriva en rapport om det som hänt.

Men bara en kort stund senare kom eleven tillbaka igen, och utrustad med en matkniv från skolans matsal gav han sig åter igen på den andra eleven.

– Han var väldigt upprörd och jag fick gå emellan igen. Då försökte han hugga mig i stället och fortsatte att skrika att jag inte skulle lägga mig i. Jag trodde att han skulle träffa mig i magen, men jag hann vända på mig så att han träffade armen. Han tog i väldigt hårt och det började blöda och blev ett stort sår, säger läraren.

Tumultet pågick i ytterligare ett par minuter, då eleven upprepade gånger försökte träffa läraren med knivhugg och knytnävsslag.

– Jag lyckades ducka ganska bra så han fick inte in någon ordentlig träff, men jag var mer orolig för kniven. Jag sa åt honom att det hade gått för långt, men han såg bara svart. Jag såg ingen annan utväg än att brotta ner honom.

Tillsammans med en annan person lyckades läraren avväpna eleven och kort därpå anlände polisen till skolan. Läraren uppsökte läkare, där det konstaterats att kniven träffat en muskel. Läraren syddes med flera stygn och fick en stelkrampsspruta.

Mer läsning

Annons