Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han öppnar bilverkstad och allservice

/
  • Geir Bakkemo öppnar bilverkstad på Gjutarbacken. Men han kommer inte bara att stå lutad över bilmotorer, företaget vilar på flera ben.

Geir Bakkemo har bara bott i Söderhamn i några månader, men han satsar redan på eget företag. Bilverkstad blir huvudsysslan, men han tänker också ha fler ben att stå på.

Annons

Gjutarbacken blir hem för nya företaget Bakkemo bil & service. Den förre hyresgästen är i färd med att flytta ut och snart baxar Geir Bakkemo in verktyg till sin firma och den 15 november öppnar han. Han säger "kjempefint" om sin nya hemstad och tror på sin företagsidé.

– Jag har letat de rätta lokalerna, och här blir det bra, säger norrmannen, som har 25 års erfarenhet av verkstadsverksamhet i Norge.

Bilverkstad, med sena öppettider och möjlighet till hembesök, för bilar fram till årsmodell 2005 utgör också grunden till det nya företaget. Men han kommer också att erbjuda allservice, som snöskottning och gräsklippning. Service och försäljning av däck, reparationer av gräsklippare och liknande samt bilvård och biltvätt ryms också i företagsidén.

– Jag tror på flera inriktningar. Om det är stilla med bilar en dag kan man ta det andra vid sidan av. Men innan jag funderar på att anställa någon måste jag tjäna lite pengar först, säger Geir Bakkemo.

Han pekar på plåten ovanför verkstadsporten, där ska en skylt upp snart, samma sak nere vid vägen. Geir Bakkemo vet att det finns konkurrens om kunderna, men han hoppas hitta in på marknaden.

– Jag tror att det blir bra. Det är känslan jag fått när jag kollat runt lite. Jag ser mig inte som en konkurrent i första hand utan mer som en som kompletterar marknaden.

Mer läsning

Annons