Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han går på känslan

/
  • Hafiz Imran stannade i Söderhamn under tisdagen.
  • Utanför biblioteket stannade nyfikna människor för att lyssna på Hafiz Imrans ord om kärlek, demokrati och integration.

Från Sundsvall till Stockholm går den två månader långa kompispromenaden för kärlek, integration och demokrati. I tisdags mellanlandade Hafiz Imran i Söderhamn.

Annons

Sex dagar har gått sedan Hafiz Imran snörde på sig skorna i Sundsvall. Han är lätt att känna igen med sin lilla kärra klädd i färgglada bokstäver: "Vår slogan – Vi är kompisar och vi älskar varandra".

– Bokstävernas olika färger står för Sveriges många kulturer, säger Hafiz Imran.

Integration är en av anledningarna till kompispromenaden, som han kallar den. En sorts uppföljning till kompisfesten som han var med och anordnade i Sundsvall tidigare i år. Själv kom han till Sverige från Pakistan för ungefär fyra och ett halvt år sedan. Han har tio års erfarenhet som journalist och efter år på Svenska för invandrare (SFI) och Komvux studerar han nu journalistik i Sundsvall för att få utöva sitt yrke här i Sverige.

– Som journalist står jag på de svagas sida, säger Hafiz Imran. Jag vill ge dem en röst.

Under tisdagen i Söderhamn besökte han bland annat elever och lärare på SFI, Söderhamns moské och kyrkan, men spred kärleksord även vid biblioteket, i centrum och på röda korset.

– Jag har fått mycket fin respons. Många stannar bilen på vägen och hejar på mig, peppar mig att fortsätta. Inget får mig att må bättre än alla människors glädje, säger han.

Nästa längre stopp blir Gävle där han kommer att stanna i ungefär tre dagar. Han räknar med att det kommer ta upp till sex dagar att gå dit härifrån. Han har ungefär två månader på sig att nå destination Stockholm.

– Jag satsar mitt liv i det här. Jag gör inte det här för ett religiöst eller politiskt budskap. Det är en känsla som driver mig, säger Hafiz Imran.

Mer läsning

Annons