Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han är årets naturfotograf

/

Naturvårdsverket har utsett Årets naturfotograf. Valet föll på ett i Söderhamn välbekant namn.

Annons

Terje Hellesö, som under sju års tid bodde i Söderhamn, har av Naturvårdsverket blivit utsedd till Årets naturfotograf 2010.

Hur känns det att få den här utmärkelsen?

– Det har väl inte riktigt sjunkit in än. Jag fick reda på det via telefon och suger fortfarande på karamellen. Det känns roligt, man får ju verkligen feedback och uppskattning på det man har hållit på med i flera år och det är ett gott tecken.

Det här skulle inte vara officiellt ännu, men du kunde inte riktigt hålla dig och avslöjade nyheten på din blogg?

– Ja, det kommer ett officiellt pressmeddelande från Naturvårdsverket 31 maj. Jag vet att jag ska upp till Stockholm 20 juni och ta emot utmärkelsen. Mer än så vet jag inte.

Varför föll valet på dig tror du?

– Jag har inte hört någon motivering men hon sa till mig när hon ringde att det var tid för mig att få priset, men jag kommer inte ihåg ordagrant vad hon sa.

Vad har du för projekt på gång just nu?

– Jag har en stor internationell fotofestival om två veckor här i Mullsjö. Sen har jag en ny bok på gång som jag gör tillsammans med Malin, min fru. Sen är det några kurser som jag ska hålla och lite föreläsningar. Efter det tänkte jag ta tre eller fyra veckors semester, för första gången på väldigt länge.

Har du några bra tips till amatörer som gillar naturfotografering?

– Bekanta dig med området och jobba med området över en längre tid. Då får man möjlighet att tränga djupare in i motivet och får bättre förutsättningar för att få bättre bilder på sikt.

Mer läsning

Annons