Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hällde bensin över kvinna och hotade tända på - nu åtalas ung man

/

En man i 25-årsåldern åtalas för mordförsök. Han misstänks för att ha försökt tända eld på en kvinna i centrala Söderhamn efter att ha dränkt henne i bensin.

Annons

Händelsen inträffade i närheten av färgbutiken på Norrmyravägen i centrala Söderhamn, tidigt under morgonen den 8 oktober.

Enligt åtalet ska mannen ha hällt brännbar vätska över en kvinna och hållit upp en tändare med öppen låga framför henne. Mannen och kvinnan hade tidigare under morgonen umgåtts med varandra och var på en promenad när attacken skedde.

Läs mer: Misstänkt mordförsök i centrala Söderhamn

Kvinnan lyckades springa från platsen och fick hjälp av ett vittne att larma polisen. Hon fördes sedan med ambulans till sjukhus för vård.

Kort efter händelsen kunde den misstänkte mannen, som är i 25-årsåldern, gripas i närområdet av polis. Han bar då kläder som luktade av bensin och hade en tändare i sin ena byxficka.

När polisens tekniker sökte av brottsplatsen beslagtogs en bensindunk som låg slängd på marken bakom färgbutiken. Intill dunken låg även ett par tofflor som kvinnan tappat när hon sprang från platsen.

Läs mer: Ung man begärs häktad efter mordförsök

Nu åtalas mannen vid Hudiksvalls tingsrätt misstänkt för försök till mord. I den stämningsansökan som har lämnats in till rätten har åklagare Carl-Johan Granlund även framfört alternativa brottsrubriceringar som synnerligen grov misshandel och grovt olaga hot.

Åklagaren menar att mannen har visat hänsynslöshet och råhet och försökt döda eller misshandla kvinnan genom sitt agerande.

Som bevisningen i den kommande rättegången kommer åklagaren bland annat att lyfta fram bevisning i form av vittnesförhör, larmsamtalet samt brev och diverse beslag.

Mannen är känd av polisen sedan tidigare och har förekommit i utredningar kring narkotika- och våldsbrott. Under häktningsförhandlingen mot mannen beslutades att han skulle genomgå en mindre sinnesundersökning.

I förhör har mannen förnekat brott.

Läs mer: Försökte tända eld på kvinna – häktas för mordförsök

Mer läsning

Annons