Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där Frida och Super Suzie

/

...som tävlat i Agria Pony Trophy i Östersund.

Annons

Hur gick det?

– Det gick bra! I den första klassen vi hoppade kom vi tvåa och de var en jättefin runda. Det skiljde inte mycket till förstaplatsen. Allt flöt på och Super Suzie kändes jättefräsch och pigg! I den andra klassen som var finalklassen kändes hon tröttare men var ändå på, och ville verkligen göra sitt bästa. Men tyvärr rev vi sista hindret, men jag är jättenöjd och att bara komma dit var stort för oss.

– När jag red henne kvällen innan tävling var hon väldigt pigg fast hon hade åkt ungefär 6 timmar i transporten. På lördagen då tävlingen var låg hon och sov mellan klasserna, så hon var väldigt trött efter resan och efter att ha sovit på en okänd plats och dessutom hoppat en klass. Men jag är jättenöjd. Bara stället var helt underbart, det var på Östersundstravet, med en jättestor travbana och en bana för dressyr och en hoppbana i mitten, jättestort. Och hur många stall som helst!

Var det många med och tävlade?

– Ja det var många som hade tagit sig till finalen, men eftersom dom börjat med gruppindelning efter åldern så blir det inte så jättemånga, men vi var några stycken och vi slutade på en sjundeplats totalt, jag är jättenöjd eftersom de är stort att vi bara tagit oss dit. Jag tog det bara som det kom, för det var verkligen en upplevelse att ta med sig!

Vad var roligast med tävlingarna?

– Det roligaste med helgen måste ha varit att få komma dit och träffa allt trevligt hästfolk och bara njuta. Kvällen innan tävlingen fick man rida på travbanan och de var verkligen underbart att känna hästen så glad över att få springa och kolla omkring sig hur fint det var där! Det var verkligen roligt!

Hade du din tur-maskot med dig?

– Haha ja precis, Andréa var med och hjälpte till att lugna ner mig, för jag var verkligen nervös i sista klassen, men jag tänkte att jag skulle rida och bara ha roligt! Och det hade jag.

Skötte sig Super Suzie?

– Helt underbar var hon, det är första gången vi båda gör något sånt här och åkte såhär långt, så jag är verkligen stolt över henne och det kan bara bli bättre nu! På det igen bara och träna. Till hösten börjar vi tävla igen, just nu har både jag och Super Suzie semester, jag har dragit till Göteborg och Karlstad och Sezzan är på bete.

Vad har du för planer framöver?

– Vår plan är att fortsätta träna för alla duktiga tränare som jag fått stor hjälp av, att komma ut på fler tävlingar och komma upp i klasserna men ändå ta det lugnt så att hon ska tycka det är lätt med lägre höjderna. Ett stort mål vi har är att tävla ponny-SM, men vi tar det lugnt och tränar och tävlar så kanske vi är där en dag!

Den tredje augusti åker vi till Enköping för litet träningsläger för förbundskapten Sylve Söderstrand och det ska verkligen bli roligt. Första tävlingen blir nog i Gävle den sjunde augusti, en tredagars tävling.

Lycka till i framtiden!

– Tack!

Mer läsning

Annons