Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

H.E.A.T. redo för School's out

/

De långhåriga rockkillarna i H.E.A.T. värvade en sångare från Idol.

Erik Grönwall tvekade aldrig att ta över mikrofonen.

Annons

Han har stått på School´s out-scenen tidigare, Erik Grönwall. Då som soloartist efter att ha kammat hem Idol 2009. När han nu återvänder till Söderhamn är det tillsammans med fem långhåriga grabbar i rockbandet H.E.A.T.

2010 fick han frågan om han ville bli bandets nya sångare. Han säger själv att han trivs bäst som en del av ett band, även om många känner honom mest som en soloartist från Idol, där han alltså vann 2009 men även var med 2007.

- Idol är liksom en grej som man gör en gång i livet. Även om jag har gjort det två gånger. Det var skitkul när det var, och det är svårt att inte snacka om det. Men jag har gått vidare, säger Erik Grönwall.

Erik kände att musiken H.E.A.T. gör ligger helt i linje med den melodiska rock han själv gillar, och han antog utmaningen och grabbade tag i mikrofonen.

- Jag såg en möjlighet, för när jag sätter mig ner och skriver musik kommer det automatiskt rockmusik. Jag behövde inte anpassa mig, utan kunde köra från hjärtat.

Att ett band byter sångare är en märkbar förändring för fansen, och Erik Grönwall beskriver uppgiften så här:

- Det är det svåraste jag gjort hittills. Det var ett inrepat band som redan hade en fanbase och en publik i Europa. Det blir ju lite som the new guy in school. Det har varit jävligt kul men tufft.

Reaktionerna från fansen har överlag varit positiva, men Erik Grönwall säger att det alltid finns de som tycker att "det var bättre förr".

- Jag tänker nog mest att "nu ska jag visa dem!".

Trots att han är yngst i bandet har det aldrig varit något problem att få ta plats. Han säger att han känt sig välkommen från första stund, och att alla i bandet är med och skapar musiken.

Men det där med håret då, ska du inte låta det växa som de andra bandmedlemmarna?

- Haha! Det har blivit lite längre, och är definitivt längre än förr. Men jag vet inte. Vi får se hur det blir.

Mer läsning

Annons