Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gymnasieelever stoppades i matsalen

/

Eleverna på Staffangymnasiet fick inte äta när de ville på lunchen på torsdagen – de portades från matsalen fram till klockan 11.45.

Annons

På torsdagen var det plötsligt ny ordning i matsalen på Norrtullsskolan, där också Staffangymnasiets elever äter lunch. Gymnasieeleverna fick inte komma in i matsalen förrän de yngre barnen ätit, efter klockan 11.45, trots att lunchrasten började vid elva.

- Vi hade inte fått någon information om att de ändrat tiden så när vi skulle gå och äta på torsdagen blev det kaos, säger Linnea Sonevik.

Hon står tillsammans med Elin Ekengren, Karolina Snögren, Moa Thyrén och Simon Johansson. De och många av deras skolkompisar delar alla uppfattningen att den nya lunchtiden är en regel som kommer att gälla framledes.

- Vi har idrott klockan tolv. Före det ska vi hinna äta och byta om, säger Moa Thyrén och Simon Johansson.

En omöjlig ekvation. Det håller gymnasiechef Tomas Hartikainen med om. Men han säger att det hela är ett stort missförstånd:

- Det blev lite kaotiskt vid lunchserveringen i går och då fattade någon ett beslut om att stoppa gymnasieeleverna i dörren. Det skedde på grund av olyckliga omständigheter.

Generellt sett har gymnasieeleverna alltid ätit senare och det som sagts enligt Tomas Hartikainen är att huvuddelen av gymnasisterna ska äta efter klockan 11.45. Men något beslut om att stänga dem ute från matsalen före den tiden finns inte.

- Nej, det finns inget sådant beslut från gymnasieskolans håll. Det är djupt beklagligt det som hände i torsdags, säger Tomas Hartikainen.

På måndag kommer eleverna att informeras om vad som gäller för lunchrasterna i samband med att de samlas klassvis tillsammans med sina respektive mentorer och går igenom skolans veckobrev.

Mer läsning

Annons