Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guldrutan blickar mot Asien

/
  • Linshen Jin, William Jiang och Weili Jin tror att det svenska kaffet skulle bli en framgångssaga i Shanghai.

Guldrutan blickar bortom Söderhamn. Och bortom Europa.

Företaget planerar för en franchisesatsning i 22-miljonerstaden Shanghai.

Annons

Guldrutan har flera internationella satsningar på gång och nu blickar söderhamnsföretaget mot Kina. Visionen är att bygga upp en franchiseverksamhet med Guldrutans café i Shanghai. Under onsdagen besökte William Jiang kafferosteriet i Söderhamn. Han är ordförande i Svensk-kinesiska handelsfrämjande föreningen.

– Det här passar väldigt bra i ett affärsområde i Shanghai, där det är lite lyxigare. Ett nordiskt café som ska sälja kaffe och skandinaviskt godis, säger han.

Med sig till Söderhamn hade han två kinesiska företagare – Linshen Jin och hans son Weili Jin. De är nyfikna på vad ett samarbete med Guldrutan skulle kunna mynna ut i. William Jiang tror starkt på idén med ett svensktpräglat café i Shanghai.

– Första öppnar man ett café, lyckas bra med det och sen kan man använda namnet och sälja vidare som franchise. Köpkraften i Kina är stor, säger han.

I ett första skede är målet alltså att öppna ett café, för att sedan vidareutveckla konceptet till franchise. Utöver det hoppas Guldrutan kunna slå in sig på kontorsmarknaden och få de större företagen i Shanghai att satsa på kaffemaskiner från det svenska företaget.

– Vi ska ta fram ett prospekt på hur en franchise skulle kunna se ut, säger Lars-Göran Johnson.

Mer läsning

Annons