Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grooveyard gör comeback

/
  • Anders Åhlund falsettsång håller fortfarande och Hans
  • Pierre Lovén på slagverk och i bakgrunden Christian Johansson på trummor står för rytmerna.

Det klassiska Söderhamnsbandet Grooveyard ger en helkväll på Ferdinand.

Annons

Det är åtta år sedan den senaste Grooveyardfesten gick av stapeln. Men enligt keyboardisten Daniel Karlsson har fansen tjatat om en återförening enda sedan dess. På lördag är det äntligen dags för det nio man starka bandet att återförenas.

På repertoaren står tolkningar av allt från Stevie Wonder till Frank Zappa till Toto.

- Vi spelar allt som svänger, säger sångaren Anders Åhlund.

Grooveyard bildades i mitten av 90-talet. Då var medlemmarna i 20-30-årsåldern. De spelade mycket runt om i stan, men även i grannstäderna. Vid millennieskiftet började det bli allt svårare att synka ihop alla medlemmar eftersom yrkesliv och nybildade familjer tog upp mer och mer tid. En gång om året lyckades de i alla fall styra upp en Grooveyardfest. Men efter 2003 rann även den ut i sanden.

Det var slagverkaren Pierre Lovén som föreslog att traditionen skulle tas upp igen i år. Och de andra var inte sena att haka på.

- Vi har kanske blivit lite tjockare och gråhårigare men den här kvällen kommer att bli "cooking", säger Anders Åhlund.

Den typ av musik som de spelar, med mycket rytmer och blås, är enligt bandmedlemmarna inte så åldersbundet som vissa andra musikgenrer kan vara.

- På något viss funkar den för alla åldrar. Det är nog svänget som gör det, säger Daniel Karlsson.

Förutom Grooveyards spelning blir det tre rätters middag. Och så kommer vännerna i dj-duon Soulcial att vända skivor. De flesta av de 200 biljetterna till festen har redan gått åt, men ett antal ligger fortfarande till försäljning på biblioteket.

- Förhoppningen är att besökarna ska gå därifrån med ett leende på läpparna och tänka att "fan, det lät ändå bra", säger Anders Åhlund.

Mer läsning

Annons