Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grönt engagemang gav Centerpris

/
  • Annika Sahlin visade bland annat upp sitt växthus där hon driver upp sina plantor som även dem vunnit priser.

Grönsaksodlaren Annika Sahlin tog under torsdagen emot Centerpartiets miljöpris 2012.

Annons

Annika Sahlin, Söderala, som staplar priser och utmärkelser på varandra, får priset för sitt miljöengagemang. Inte bara för hennes välkända grönsaksodling utan också för att hon "ser möjligheter för lantbruks- och landsbygdsutveckling" och "är en ivrig förespråkare av grön rehabilitering och grön omsorg".

Annika Sahlin är mest känd för sina grönsaker men är också engagerad i landsbygdsfrågor. Hon har bland annat lett ett projekt som undersökte möjligheterna att hur gröna näringar kunde användas i offentliga verksamheter som vård, skola och omsorg.

– Det kom fram mycket bra idéer och det fanns ett intresse men man ska kunna få betalt också, säger Annika Sahlin.

Allt sammantaget var det inga större problem för Centerpartiet Söderhamn att välja ut årets pristagare.

– Vi tycker Annika gör ett väldigt bra jobb. Vi får åtskilliga förslag men har bara ett pris att dela ut varje år, säger Berit Magnusson, ordförande i Centerkvinnorna i Söderala.

Efter uppvaktning med blomsterkvast och diplom så visade Annika runt sina odlingar. Det som började med sparris för åtta år har nu växt ut till en odling med utbud som den största grönsakshandel.

På åkrarna växer flera sorters sallad, tomater, broccoli, lök, bönor och kål. Totalt odlas på en hektars yta, utan vare sig handelsgödsel eller bekämpningsmedel.

Mer läsning

Annons