Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gott betyg åt O-ringen

/
  • Tack för den här gången. Karl-Erik Jonsson, arrangörsstaben, kunde vinka adjö till hemvändande orienterare på lördagen.

Nu när jättetävlingen O-ringen är avslutad och de flesta tävlande åkt hem kan "O-ringengeneralen" Karl-Erik Jonsson börja summera. Han är i stort sett nöjd.

Annons

På fredagen började orienterare lämna Mohed.

På lördagen började rivningen och uppstädningen efter arrangemanget – ett jobb som torde räcka hela helgen. Totalt har cirka 150 funktionärer deltagit.

Karl-Erik Jonsson, arrangörsstaben, är nöjd med hur tävlingen genomförts. Men han hade gärna sett att antalet tävlande kommit upp i 15 000. Nu blev det 13 000. Förklaringen kan vara en svag internationell ekonomi:

- Det är säkert flera orsaker till varför tävlande stannade hemma. Det är tredje gången på samma ställe. Den starka svenska kronan har nog också betytt mycket, eftersom vi har så många internationella tävlande. Mest slående är Storbritannien, med det svaga engelska pundet, säger han.

Det största bakslaget under veckan var stölden av 29 tv-skärmar. Skärmarna var värda en kvarts miljon kronor. Stöldens genomförande tyder på att det kan ha varit ett insider-jobb. Skärmarna förvarades på en släpvagn som stod inlåst. Släpvagnen hittades så småningom, men skärmarna är borta.

Mer läsning

Annons