Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gospel från prinsbröllop till Söderhamn: "När det väl händer något blir det stor uppslutning"

Gospelhöjdarna Samuel Ljungblahd och Daniel Stenbaeck kom till Söderhamn under fredagskvällen och bjöd på glädje och värme.

Annons

Under fredagskvällen fylldes Kulturens Hus och Röda rummet i Söderhamn med storslagen gospel. Tillsammans med Söderhamns och Bollnäs gospelkörer uppträdde inte mindre än Samuel Ljungblad, som sjöng på prinsens bröllop, och Daniel Stenbaeck, mångårig pianist tillsammans med Cyndee Peeters.

Samuel Ljungblahd bjöd på förstklassig glädjefylld gospel under fredagskvällen i Kulturens Hus i Söderhamn.

Läs också: Esteterna bjöd på gospel och glädje

Med ett strålande humör och med humorn på topp mötte de både publik och körsångare med värme. Och gospeln är självklar för dem.

– Det är svängigt och glatt och härligt. Den är djupt rotad med min tro och varelse. Nu är jag "allin", allt eller inget gäller när jag kör, säger Samuel Ljungblad.

Daniel känner till staden genom flera tidigare samarbeten med gospelkören, men för Samuel var det första gången.

Läs även: Hör gospelkören hylla Bollnäs bandy efter gårdagens vinst

– Det känns jättekul. De mindre städerna har inte samma utbud, så när det väl händer något blir det stor uppslutning, säger Samuel. Det här är gospel, delux, extra allt, säger Samuel.

Han tycker också att gospeln fått ett uppsving i landet.

– Svenskarna älskar att sjunga. De tycker det är kul, glatt och svängigt med gospel. Den yngre generationen tycker inte det är lika skrämmande längre, nu är det öppet och frigörande, säger han.

Läs också: Sandarnes stolthet Anna Sahlene intar Gävle Konserthus med 400 körsångare

Camilla Moberg och Sabina Wixner tycker det är kraftfullt att sjunga med dubbla körer, det blir tryck i stämmorna, säger de.

Med uteslutet eget material från Samuels skattkista drogs publiken med i den glädjefyllda showen. För körmedlemmarna är det en upplevelse att minnas.

– Det är jättespännande. Samuel har lärt oss jättemycket. Till exempel ska man inte tänka på att sätta tonerna rätt, mer visa glädjen och hur roligt det är, säger Martina Forsmark.

Mer läsning