Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyndens bästa tid är nu

/

Sommartid är loppistid och så här års finns det stora möjligheter att hitta sina bästa skatter. Kuriren åkte ut på fyndrunda bland några utvalda loppispärlor.

Annons

På Rosengatan i Stugsund uppenbarar sig något av ett loppismecka med 14 rum i det äldre gårdshuset, vart och ett med eget tema. Ett är vigt åt glas, i en skrubb under trappen gömmer sig flera hundra porslinskaffekoppar och en garderob är proppfull med gamla serietidningar. Det mesta är utvalda kvalitetsgrejer och priset är satt därefter.

Längs Stenövägen ligger Gamla Ting som är ett litet rött hus med stora fyndmöjligheter. Här kan du hitta allt ifrån uppstoppade djur, gamla träskidor, porslin, lampor, tavlor och vitmålade shabby chicmöbler.

Som hittat i Ljusne drivs av Djurskyddet och intäkterna går till omhändertagandet av hemlösa katter. Här kan man fynda cd-skivor, vhs:er, böcker, leksaker, spel, begagnade barn- och fritidskläder och blomkrukor i osorterade travar.

Längs Sockenvägen i Söderala ligger Marias gårdsloppis som gömmer en skatt för den som gillar vintageplagg. Klänningar, blusar, skjortor, byxor, skor, smycken och handväskor med fokus på 60-, 70-, och 80-tal är melodin.

Nystartade Lilla Häbret i Trönö gör sin första sommar och har därför inte fått upp volymen på prylarna än, men vi finner både prydnadsföremål, bilreparationsprylar och leksaker, den vackra miljön är ett plus.

Mer läsning

Annons