Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fylla och förstörelse vid badplats

/
  • Föräldrar och barn har tröttnat på förstörelsen av badplatsen.- Det är väl ok med fester bara man inte förstör för andra, säger Åsa Lemberg.
  • Färssjön är mycket populär bland söderhamnarna men vandalisering och nedskräpning skrämmer badgästerna. Panelen till omklädningsrummen har brutits loss och eldats upp
  • Agnes Fjäll skar sig i foten på en glasbit i vattnet förra sommaren och fick gå med hjälp av kryckor i flera dagar.
  • På bara några minuter plockar Malin Fjäll och Alva Åhlén upp många glasbitar från krossade flaskor.

Stöket vid Färssjöns badplats och skadegörelsen på området har alltsedan värmeböljan i april tilltagit för varje dag.
Glassplitter, skräp och burkar ligger över hela området efter ungdomars festande.
De boende är upprörda och vill få ett slut på förstörelsen.
- Det blir värre för varje år. Det är stökigt och mycket alkohol inblandat, säger Åsa Lemberg.

Annons

Badplatsen är en pärla för många söderhamnare, men kombinationen med festande ungdomar och badande barn är inte bra, menar Christian Höijer som bor nära badplatsen.

Förra sommaren skar sig Agnes Fjäll i foten på en glasbit när hon badade. Hon fick åka till sjukhuset där de tejpade ihop såret. Hon tycker att det är jättetråkigt med all förstörelse.

Barnfamiljerna vid Färssjön är inte de enda som är besvikna och förargade, Mattias Regnander, fritidsansvarig på kommunen ser allvarligt på skadegörelsen.

- Det ser för jävligt ut. Jag har tagit bilder och ska polisanmäla vandaliseringen. Det fattas även en bit av ena bryggan, jag vet inte om den är uppeldad eller stulen. Det eldas mycket här trots eldningsförbud, men det bryr sig inte alla ungdomar om, säger han

Nu ska bredare tag tas för att stävja vandaliseringen och fylleriet i kommunen.

I en träff mellan Kultur- och fritidsförvaltningen, polisen och fältassistenten i förra veckan beslutades att fler vuxna ska cirkulera bland ungdomarna. Fokus kommer att ligga på Östra berget och Färssjön där ungdomar vistas mest.

Mer läsning

Annons