Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullt ös på kulturskolan

/
  • Karam Jayab, fem år, provade på att spela tvärflöjt. Han besökte Kulturskolan tillsammans med sin pappa och de äldre bröderna Adam och Muhammed Jayab.
  • Amanda Törnros, nio år, får prova på att spela saxofon med hjälp av lärare Pelle Saur.
  • Madeleine Skoglund, 11 år, tycker att barytonhornet är kvällens höjdpunkt. Här får hon instruktioner av Christer Holmström.
  • Fanny Berggren, åtta år gammal får prova på violin. Men hon tyckte ännu mer om att spela cello. Här ger läraren Johan Sirén henne en hjälpande hand.

Korridoren fylls av ljudet från blockflöjt, trumpet, cello och piano. Men luften är inte bara fylld av toner – även förväntan fyller Kulturskolans lokaler på tisdagskvällen.

Annons

På tisdagskvällen bjöd Kulturskolan in på prova-på-kväll. Redan tidigare på dagen gjorde musiklärarna en traditionsenlig konsert på några skolor i staden. När eleverna kände igen musiken från TV-spelet Super Mario, väcktes deras intresse. Men även Deep Purples – Smoke on the water i lärarnas tappning gjorde stort intryck.

– Man såg hur deras ögon tändes. Jag tror det har påverkat intresset för det har bara strömmat in folk ikväll, säger Karin Lundström, lärare i flöjt, kometerna, musik och rytmik.

Bröderna Adam, åtta år, Muhammed, sju år, och lillebror Karam, fem år, passade på att prova allt från tvärflöjt till trumpet. Men bröderna har en hemlig dröm om att spela något helt annat.

– Det är häftigare med elgitarr eller akustisk gitarr. Men det var kul att prova så många olika instrument, säger Adam Jayab.

Amanda Törnros, nio år gammal, får prova på saxofon för första gången. Och hon får beröm i mängder av läraren Pelle Saur.

– Det där gick kanonbra! Det var en av de finaste tonerna jag hört i kväll. Jag tror du har en framtid som saxofonist. Det är ett så vackert instrument också, säger Pelle Saur och ler.

Mer läsning

Annons