Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frukost med berömd design

/
  • Ulla Bäckström antecknar flitigt medan hon lyssnar på Malin Eliasson Sahlin. Hon är farmor åt Moa, 10, som följt med på morgontidig Kvinnofrukost i Missionskyrkan.

Kvinnofrukosten på Missionskyrkan fick besök av en internationellt uppmärksammad kvinnlig företagare. Malin Eliasson Sahlin berättade om sin långa resa till Månses Design.

Annons

Numera ägnar sig Malin Eliasson Sahlin åt att göra det hon helst av allt vill. Hon åker på utlandsmässor, är inbjuden talare vid tillfällen som det på Kvinnofrukosten på Missionskyrkan, på lördagen.

Det hantverksmässiga, med tillverkning av bruksporslin, ligger numera helt i Kina.

Ett 50-tal kvinnor hade kommit för att lyssna på hennes berättelse om hur envishet, talang, slump – och ilska – kan leda till framgång.

Malins design är internationellt uppmärksammad. Men resan dit har varit lång. I fyra långa år hade hon sex timmars resväg varje dag mellan Kilafors och Konstfack i Stockholm.

Sedan år 2009 finns hon och hennes företag Månses Design i Stugsunds skola. Den kommer hon inte att överge. Men hela världen ropar efter hennes alster – och till våren kommer hon med en ny kollektion, helt annorlunda än den nuvarande strama, stilrena. Det blir 1700-talsromantiskt i vitt och koboltblått.

Mer läsning

Annons