Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friluftslivet guld värt

/
  • Birgitta Strandlund, Margareta Grahn, Barbro Hjelm, Gunvor Svensson och Gunilla Eriksson blir inte förvånade över utmärkelsen. De berättar för kommunens fritidschef Anders Uddén att de bor i den finaste och härligaste staden.

Dra på dig skorna och ge dig ut i naturen.
Söderhamn har bästa friluftslivet i länet och hör till landets toppskikt.
- Vi är bortskämda med den här miljön, säger Gunilla Eriksson.

Annons

Nu är det bevisat. Friluftslivet i Söderhamn hör till landets bästa, åtminstone om man får tro Tankesmedjan för friluftsliv i Stockholm och Naturvårdsverket. Av landets 290 kommuner stoltserar Söderhamn med en sjätteplats i en undersökning gjord av dem. Och i ett länsperspektiv kan det inte bli bättre, kommunen tar en överlägsen seger och kniper guldmedaljen med god marginal.

- Det känns fantastiskt roligt, säger kommunens fritidschef Anders Uddén.

Han är medveten om att satsningar som de i skärgården, vandringsleder och i fisketurism har betydelse, men att de skulle resultera i en sjätteplats i landet anade han inte.

- Nu gäller det att förvalta friluftslivet. Målet till nästa år blir att ta full pott, dit är det bara två poäng.

• Vad betyder det här omdömet?

- Det är en utmärkelse som framför allt visar på att vi inte är en död och tråkig stad. Det händer mycket nu. Vi kommer naturligtvis att fortsätta att jobba på förbättringar och planera för hur friluftslivet kan användas i marknadsföringen, säger Anders Uddén.

Vinnare i landet blev Örebro som med 32 poäng hade full pott. Söderhamn kom inte långt efter med 30 poäng.

Att Söderhamn har en så framskjuten placering tror Anders Uddén till stor del beror på föreningslivet. Kommunen stöttar och de genomför

Birgitta Strandlund, Margareta Grahn, Barbro Hjelm, Gunvor Svensson och Gunilla Eriksson blir inte förvånade över utmärkelsen. De vet redan att de bor i landets finaste och härligaste stad.

Mer läsning

Annons