Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från läskburk till blompinne

/
  • Det här är en vindfångare som är gjord av gammalt material. Ett vitt gardintyg har rivits i strimlor, som knutits fast på den runda metallringen. Den silverfärgade blomman är en del av en gammal chipspåse.
  • Annica Norell passade på att pyssla när hon besökte museet under onsdagen. Hon tillverkade en egen vindfångare som hon fick ta med sig hem.
  • Maria Bergstrand bor i Edsbyn och arbetar som förskolelärare och konstnär. Att skapa med händerna är en kontrast till

Annons

Återkonstpysslet på museet var egentligen till för barn. Men när inga småttingar kom fick besökare i alla åldrar plocka fram kreativiteten i stället. Konstnären Maria Bergstrand som höll i pysselstunden gillar att förvandla gammalt till nytt.

- Det är så bra för man vågar misslyckas. Blir det fel är det bara att ta mer material och försöka igen. Det blir roligare, friare och är helt gratis, säger hon.

Hon visade pyssel som barn gjort tidigare: fina tavlor av kartong, tapet och omslagspapper, häftiga blompinnar som prytts av läskburkstryck och vedträn som utsmyckats med pärlor och paljetter. Det blir mer återbruksskapande i sommar. Maria Bergstrand besöker museet 25 juli och 8 augusti.

Mer läsning

Annons