Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från intresse till företagande

/

Kim Jonsson har länge varit fotointresserad och nu har hans intresse blivit ett företag.
Studion i föräldrarnas villa är basen för en nykomling i fotografbranschen.
– Man måste ta lite risker, säger 21-åringen.

Annons

Inspirerad av sin mammas fotointresse greppade Kim Jonsson tidigt en kamera och sättet att uttrycka sig i bild. Intresset utvecklades, liksom den unge fotografen, till något som nu är ett färskt företag. I föräldrarnas källare står blixtar och bakgrunder och chefen själv, Kim Jonsson.

– Det mesta av utrustningen fanns redan här. Jag tror att vi har skaffat en blixt och en kamera, säger 21-åringen, som funderat i ett par år innan han gjorde slag i saken och startade eget.

Nu står han redo att ta sig an alla möjliga sorters fotojobb. Kim Jonsson tilltalas av de möjligheter som finns med ljussättning och efterbehandling av bilder och flickvännen har gjort många timmar framför linsen då Kim Jonsson utvecklat sin teknik och fotoförmåga. Influenser är unga fotografer som Joey Lawrence och Alexander Fyrdahl.

– En av anledningarna till att jag utvecklats snabbt är att jag har experimenterat mycket.

Den färske yrkesfotografen har aktivitetsstödet som grund i sitt nystartade företag. Kim lovordar också den personliga hjälp som kommit från engagerade arbetsförmedlare.

– Arbetsförmedlingen har lite deadlines så att man får saker gjorda. Jag har fått många bra tips och det har varit bra på alla sätt och vis, säger Kim Jonsson, som betonar vikten av att göra en affärsplan.

– Den är underskattad bland alla som vill starta eget. Jag märkte att det är mycket lättare att utveckla idéer när de finns konkret på papper. Och jag vill verkligen rekommendera att man har folk som synar och ifrågasätter. Ibland är det svårt med självinsikten och då är det bra att få råd av någon vågar vara ärlig.

Mer läsning

Annons