Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortfarande strömavbrott på Hällåsen - bandyisen smälter

Isdelen på Hällåsen är fortfarande utan ström och nu smälter isen på bandyplanen.

Annons

Under onsdagskvällen gick säkringar i ställverket på Hällåsen och det blev strömavbrott mitt under pågående bandy- och hockeyträningar.

Sedan dess har de konstfrusna planerna varit strömlösa och ismakaren Peder Österberg kan bara se på när isen smälter på bandyplanen. Brobergs hemmapremiär mot Villa den fjärde november är i fara.

Isen på bandyarenan drabbades snabbt, medan isen i ishockeyhallen bedöms klara ett par dagar utan ström. Ställverket, som förser Hällåsen med ström, tillhör kommunen som tillsammans med entreprenören Elia och Söderhamns Nära nu letar lösningar.

– Vi utreder vad som hänt och vad som kan göras. Det blev ju både en brand och en smäll men vad som orsakat det vet vi inte. Vi kontaktar specialfirmor för det behöver saneras och vi letar delar för att få i gång kompressorerna för isen. Det här är prio ett just nu, säger Tony Larsson, driftschef för Hällåsen.

Han tror att bandyiden kan räddas om bara iskärnan är kvar, men utesluter att strömmen kommer tillbaka redan på torsdagen, utan hoppas på fredagen. Det blir en kamp mot klockan.

– Ja, planen var ju att göra linjer på fredagsnatten. Men det kan vi glömma, det är en sjö just nu.

Mer läsning