Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försvarskrisen i Söderhamns FF allt djupare efter derbysmällen: "Det ser inte ljust ut"

Söderhamns FF förlorade ännu en försvarspelare i derbyt. Martin Strid tvingades bryta tidigt efter skada. – Han kan vara borta resten av säsongen, säger tränaren Dennis Ohlsson.

Annons

Försvarskrisen i SFF var redan före derbyt mot Hudiksvalls FF (förlust med 0–5) både djup och akut. Och det blev inte bättre av att mittbacken Martin Strid i slutet av den första halvleken haltade av planen och fick gå direkt in i omklädningsrummet.

– Det är kört med ljumsken. Han var oroligt före matchen och sedan small det när han kastade sig, säger Dennis Ohlsson.

– Han kan vara borta resten av säsongen.

SFF-försvararen Joel Nordgren är avstängd i nästa match.

Dennis Ohlsson upplever nu sin värsta skadekris sedan han kom till Söderhamns FF. Listan kan göras lång över spelare i en tilltänkt backlinje som är borta av olika anledningar.

Lagkapten Fredrik Stenberg, Felix Lingman och Tommy Nordh har gått skadade en tid och det är högst osäkert när de beräknas vara tillbaka i speldugligt skick. Under matchdagen insjuknade också både Adam Jonsson och Marcus Englund.

Och frågan vad det blir för lag i söndagens bortamöte mot Ånge med både Joel Nordgren och Pontus Olsson avstängda efter varsitt gult kort i derbyt.

– Det får jag fundera på. Det ska vi nog lösa. Men det ser inte ljust ut, säger Ohlsson.

Marcus Olofsson.

Derbyfesten mellan SFF och HuFF kom av sig rejält när himlen öppnade sig på vid gavel. Det fick till följd den sämsta publiksiffran (364 åskådare) mellan lagen under de tre senaste säsongerna.

Hemmalaget fick också en jobbigt start med ett mål i baken direkt efter åtta minuter.

– När jag, Jonas (Garcia Persson) och Martin (Strid) precis hade börjat spela ihop oss. Och så blir det nya skador. Det är klart att det påverkar, säger Joel Nordgren.

Som inte var nöjd med insatsen mot Hudiksvall. SFF släppte – precis som i den första halvleken – in ett tidigt mål – i den andra halvlekens fjärde minut.

– Vi började dåligt i första, men precis som i cupmatchen mot Gefle spelade vi upp oss. Och sedan efter målet i andra vek vi ner oss totalt. Det blev ett totalt energitapp. Och det är under all kritik, säger Nordgren.

0–5 är stora siffror?

– Det blir onödigt stort. Det ska inte behöva hända. Det är svårt att sätta fingret på varför det blir så.

William Wallin och Niklas Holm i kamp om bollen.

SFF hade sin bästa period i mitten av den första halvleken. Pontus Olsson frestade på med ett skott, Marcus Olofsson var nära två gånger om. Och Niklas Holm var helt fri utan att få bollen i mål

– Det blev en lite konstig match. Vi var minst lika bra i första halvlek och skapade nästan bättre chanser. Sen i andra föll vi ihop och då var det inget snack alls, säger Dennis Ohlsson.

LÄS MER: Heta hälsingederbyn – då höjs Edbergs puls: "Vill alltid vinna mot Hudik"

LÄS MER: HuFF:s backdoldis klev fram och stängde derbyt

MATCHFAKTA

Division 2 Norrland

Söderhamns FF–Hudiksvalls FF 0–5 (0–1)

Målen: 0–1 (8) Pelle Lööf, 0–2 (49) Andreas Persson, 0–3 (65) Kion King, 0–4 (84) Pelle Lööf, , 0–5 (86) Kion King.

Varningar SFF: Pontus Olsson, Joel Nordgren, Simon Elgh, Johan Edberg. HuFF: Haris Camo.

Domare: Martin Palm, Själevad.

Publik: 364.

Mer läsning

Annons