Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försäkringskassan nyanställer i Söderhamn

Försäkringskassan utökar sitt arbete med automatisering och självbetjäningstjänster.

Då behöver myndigheten nyanställa 35 personer. Flera av tjänsterna kommer att placeras i Söderhamn.

Annons

Försäkringskassan erhöll nyligen utmärkelsen Årets IT-projekt vid CIO Awards. Nu fortsätter man satsningen på automatisering och självbetjäningstjänster och kommer inom kort att tillsätta 35 nya tjänster.

Enligt Krister Dackland, utvecklingsansvarig på Försäkringskassan, kommer mellan fem och sju av dessa tjänster att placeras i Söderhamn.

– Lite beroende på hur bra träff vi får på folk som söker tjänsterna, men det blir någonstans i den storleksordningen. Det känns kul, vi har ganska mycket folk i Söderhamn, där över 40 personer jobbar med det här. Vi fick pris för årets IT-projekt och där är Söderhamn med och bygger upp. Det är ett duktigt gäng, säger han.

Typen av tjänster varierar, men det mesta är inriktat mot att utveckla mjukvara. Försäkringskassans IT-avdelning arbetar med utveckling, produktion och förvaltning av IT-tjänster.

– Generellt söker vi mjukvaruutvecklare av olika sorter, folk som kan programmering, testning och folk som kan projektledning när det handlar om mjukvaruutveckling.

Försäkringskassan strävar dessutom mot att minska antalet konsulter och att få en bättre balans mellan egna anställda och konsulter. Rekryteringsprocessen till de nya tjänsterna kommer att inledas inom kort.

– Jag skulle gissa att annonserna kommer vilken dag som helst. Vi behöver folk så snabbt som möjligt, säger Krister Dackland.

Mer läsning

Annons